Infantil selekzioen garaipen eta hirugarren postua

Partida handiak jokatu ziren Ortuellan urriaren 29an eta azaroaren 1ean, haur mailako Euskadi eta Nafarroako txapelketarekin.

El Barracón kiroldegia izan zen txapelketaren egoitza, eta bertan egin zuten debuta gure selekzioek igande goizeko txandan. Bizkaia aurkari zutela bi finalerdietan, mutilak izan ziren izotza hautsi zutenak 10.00etan. Partida estua izan zen, non errentak oso txikiak izan ziren lehen 30 minutuetan (29-33 atsedenaldian eta 45-52 hirugarren aldiaren amaieran). Azken laurdenean Iñigo Morenoren mutilek balantza desnibelatu zuten laurden erdian (51-63) eta azkenean 67-72 gailendu dira, aurkariaren markagailua iraultzeko saiakerari eutsi ostean. Emakumezkoen finalerdian, gure neskak argi eta garbi erori ziren Bizkaiaren aurka. Hasiera parekatuaren ondoren (13-10 lehen laurdena), aurkariak nagusi izan ziren bigarren laurdenetik aurrera hamar puntu baino gehiagoko errentekin eta 66-53 irabazi zuten.

Asteazken goizean izan zen gure nesken hirugarren posturako partida. Osane Gorostegiren taldeak 77-45 irabazi zion Nafarroari. Hala ere, hirugarren laurdenera arte ez zuten markagailuan tartea jartzen hasi, atsedenaldian 30-28 eta hirugarren laurdenaren amaieran 48-36.

Bestalde, mutilek arratsaldeko txandan jokatu zuten finala, 19:00etan, eguneko nesken aurkari berarekin. Gure mutilek garaipen argia lortu zuten lehen laurdenean 13 puntuko aldea lortuz, 28-15 bukatuz, eta ondorengo bi aldietan tartea handituz (48-27 eta 72-44). Azken markagailuak 88-67ko emaitza islatu zuen gure jokalarien lan bikainaren ondorioz.

Gure haur mailako selekzioen parte-hartze handia, hirugarren eta lehen postua lortuz. Zorionak gure neska-mutil guztiei, Iñigo Moreno eta Osane Gorostegi entrenatzaileen gidaritzapean, eta talentua sortzen laguntzen diguten klub guztiei, gure jokalari guztiei aurrera eginarazteko.