Mini Selekzioak Bigarren eta Hirugarren

Joan den astean, abenduaren 29an eta 30ean, ostiral eta larunbatean, mini mailako Euskadi eta Nafarroako txapelketa jokatu zen Alesbesen, Nafarroan.
Gure selekzioek Arabaren aurka jokatu zituzten finalerdiak ostiral arratsaldean. Mutilen partidan Araba izan zen talde nagusia hasieratik, 10 puntuko abantaila lortuz (18-8) lehen zatian eta 30era handituz atsedenaldian (52-22), bosgarren aldian akta ixteko (81-30). Neskek, aldiz, partida parekatuagoa izan zuten, lehen zatian galtzen hasi ziren (5-3) eta atsedenaldian abantaila hori 18 puntura igo zen (36-18). Hala ere, jokalari guztien esfortzu handiari esker, bigarren zatian markagailua iraultzeko aukera izan zuten, bosgarren zatriaren ondoren 2 puntura soilik jarriz (50-48), markagailua irauli eta amaiera ikaragarri batekin amaitzeko (54-57).

Emaitza hauek eraman gintuzten larunbateko bi partidak Nafarroaren aurka jokatzera. Goizean mutilak etxeko taldearen aurretik mantendu ziren markagailuan partida osoan zehar jokalarien lan onari esker. Jokalariek lehen zatian abantaila txikiarekin hasi ziren (11-13), baina partidan zehar handitzen joan ziren, atsedenaldira 12 puntuko abantailarekin iritsiz (30-42) eta brontzea lortuz azken 56-70ekoaren ondoren. Neskek, berriz, final bat jokatzeko urduritasuna izan zuten eta ia saskiratzerik gabe hasi ziren lehen bi aldietan, nafarrek saskiratzen zutela ikusten zuten bitartean (13-2 eta 29-4). Hirugarren zatian aldea murriztu zuten (36-19) eta bigarren zatian markagailua iraultzearekin amesten utzi ziguten. Hala ere, etxekoak indartsu atera ziren atsedenaldiaren ostean eta partida apurtzen amaitu zuten, aldi bakoitzean euren errenta 72-38 arte handituz, gure neskek bigarren postu oso onean geldituz.
Zilarra eta brontzea gure ordezkarientzat, eta are garrantzitsuagoa dena, esperientzia polita, kirol arloan nahiz pertsonalki hazten jarraitzen lagundu dezakeena.